Бременоста низ тромесечја

Бременоста трае околу 40 седмици, почнувајки да се брои од првиот ден на последната менструација. Првото тромесечие трае до 13-та недела од бременоста и носи големи промени во телото на жената, кое се прилагодува на растот на бебето. Важно е да разберете дека тоа се нормални промени кои се случуваат од недела во недела од…