OДЛОЖУВАЊЕ НА МЕНСТРУАЛНИОТ ЦИЛКУС

Одложувањето на менструацијата е можно со употреба на прогестерон. Се преферира одложување на времето на менструација пред патување или друг важен настан, но не за време на менструацијата (на овој начин се избегува употребата на лекарства во текот на патување). Жените кои се на комбинирани контрацептивни лекови го користат ова за одложување на менструацијата. Жени…