ДОЈДЕ ВРЕМЕ ЗА ПОРОДУВАЊЕ

ДОЈДЕ ВРЕМЕ ЗА ПОРОДУВАЊЕ Зачестеност на контракциите на 5 до 10 минути, во траење и до една минута започнува во горниот дел од стомакот, болки во грбот, колковите и долниот дел од стомакот и тоа чувство се пренесува напред или, пак, пукање на воденикот – ова се сигурни знаци дека породувањето почнало. Како што се…