ИСХРАНА ЗА ВРЕМЕ НА БРЕМЕНОСТА

Исхраната за време на бременоста е една од најважните работи, затоа што тоа го определува здравјето на зачнатиот ембрион. Затоа секоја трудница треба да посвети големо внимание како се храни, бидејќи бебето нема друг извор на храна освен тоа што доаѓа од мајката. Секако битно е да се напомене дека некои фактори во врска со…