МАСАЖА НА БЕБИЊА

Масажата на бебињата е едно од најстарите терапевтски средства кои се применуваат за здрав развој на детето. Таа помага бебето подобро да спие, го намалува плачот, ја нормализира функцијата на дигестивниот систем, го стимулира метаболизмот, го засилува имунитетот. Освен тоа масажата им овозможува на мајката и на детето подобро да се запознаат. Љубовта и сигурноста…