TRICHOMONIASIS

Етиолошкиот причинител за trichomoniasis е протозоата T. vaginalis. Некои мажи кои се инфицирани со T.vaginalis немаат никакви симптоми, додека други имаат нон-гонококални уретритиси. Некои инфицирани жени имаат карактеристични симптоми за оваа состојба: дифузен, смрдлив, жолто-зелен исцедок проследен со вулварна иритација. Но, многу жени имаат минимални или никакви симптоми. Заради високата преваленца, за T.vaginalis треба да…